Bedrijf » Projecten

Venema Advies heeft reeds vele projecten voltooid. Hieronder vindt u een kleine greep uit de selectie. Bent u geinteresseerd of zou u graag een van onze projecten willen bezoeken? Neemt u dan gerust contact met ons op.

» F.R.E.S.H. BV update ICT infrastructuur

Eigenaar: Vincenzo Crupi
Type: Bloemen- en plantenexporteur

F.R.E.S.H. BV is een bloemen- en plantenexporteur op de Bloemenveiling Aalsmeer.
Export van bloemen en planten richt zich voornamelijk op Europa (Italie, Denemarken, Bulgarije etc etc.)
De inkoop van de bloemen vind plaats via Kopen op Afstand KOA op de eigen locatie.
Planten worden ingekocht via de klok op de VBA en verwerkt op VBA Zuid bij Waterdrinker.

Voor het transport wordt er gebruik gemaakt van Floralogistica. Floralogistica regelt het complete transport van en naar Italie. Door de korte lijn wordt het logistieke proces versneld en kan de kwaliteit van de bloemen en planten bewaard blijven.

Beide locaties, VBA Noord en Zuid, zijn verbonden met elkaar via het interne glasvezelnetwerk van Flora Holland. Zo ontstond er een compleet netwerk.

F.R.E.S.H. heeft er voor gekozen om de oude servers te consolideren door middel van virtualisatie op Hyper-V. Hierdoor zijn zij van 3 servers teruggegaan naar 1 hoofdserver en 1 reserve. De reserve server staat standby voor het geval er een calamiteit optreed. Zo worden er kosten bespaard op onderhoud en energie.

Door de inzet van Microsoft Windows Small Business Server 2008 Premium wordt de e-mail afgehandeld door het Microsoft Exchange 2007 systeem en maken Match Online, Transpas en Exact software van de SQL Server 2008.

Op de werkvloer maakt men gebruik van Thin Clients die verbinding maken met de Terminal Server. Zebra printers en LXE scanner zijn via het wireless netwerk van Ruckus verbonden met de Match Online server.

De internetverbindingen en vpn verbindingen werden beheerd door een sterk verouderde Cisco router. Wij hebben deze meteen vervangen door een nieuwe generatie Sonicwall waardoor het internetverkeer gefilterd wordt op ongewenste webpagina's, virussen en spyware.

Het netwerk is compleet doorgelopen op fouten en gebreken en verder geoptimaliseerd. Meteen is er een Service Level Agreement afgesloten waardoor het onderhoud tegen een vooraf afgesproken prijs wordt verricht. 

Venema Advies houdt het netwerk 24 uur per dag in de gaten met ons eigen monitoringsysteem en kan zo snel ingrijpen op fouten.

 

» Levering Glasvezel op de Cultra bij Waterdrinker

Eigenaar:
Type: Groothandel in sierteeltproducten

Venema Advies heeft samen met RoutIT een Eurofiber glasvezel verbinding opgeleverd van 100MB snelheid.

Door de expansie bij Waterdrinker was de capaciteit van de huidige internet access dienst niet voldoende.
Eurofiber heeft op het VBA terrein van Flora Holland in Aalsmeer een glasvezelring liggen. Het internet netwerk in de Bloemenveiling is hier weer op aangesloten waardoor de klanten op de Cultra gebruik kunnen maken van de Fiber verbindingen van RoutIT.

 

» Levering glasvezel Eurofiber Aircargo.nl

Eigenaar:
Type: Logistieke afhandeling luchtvrachten

Aircargo.nl was op zoek naar een snellere verbinding op de Bloemenveiling in Aalsmeer.
Venema Advies heeft de verbinding op het expeditiecentrum gerealiseerd.

Meteen is er van de gelegenheid gebruik gemaakt om over te gaan op Voice over IP.

De combinatie van glasvezel met de 3CX Voice over IP centrale maakt het mogelijk om op de belkosten te gaan besparen.

» Green Synergy BV

Eigenaar: Jean Philippe Soumange
Type: Im- en Export van mediterrane planten

Green Synergy BV importeert en exporteert mediterrane planten vanuit Portugal, Italie, en Frankrijk.
Op eigen kwekerijen en via inkoop worden de planten (olijfboemen, citrusplanten etc.) naar Aalsmeer gebracht en verder gexporteerd door een groot aantal exporteurs op de bloemenveilingen van Flora Holland.
Door dicht gesitueerd te zijn bij de Bloemenveling Aalsmeer worden de lijnen kort gehouden.
De planten worden in de tussenperiode ondergebracht in het eigen bedrijf waar de kwaliteit wordt bewaakt door een optimaal klimaat in de eigen kas.

Doordat Green Synergy BV veel vanuit het buitenland werkt was er de behoefte om overal ter wereld kunnen inloggen en te werken met de programma's van SDF en Match Online.

Venema Advies heeft hiervoor een Microsoft Windows Small Business Server 2008 ingezet in combinatie met Microsoft Windows Terminal Server 2008.

 

» Gebroeders Catsman BV in Uithoorn

Eigenaar: Jacques Catsman
Type: Autoschade

Gebroeders Catsman BV in Uithoorn heeft Venema Advies gevraagd om de infrastructuur te vernieuwen. De huidige server was gedateerd en toe aan vervanging. Venema Advies heeft hier gebruik gemaakt van Small Business Server voor de centrale opslag van documenten en de distributie van e-mail.

Verders worden alle locaties met elkaar verbonden door zowel een WiFi point to point verbinding als VPN verbindingen. Voor het controleren van het internet gebruik hebben wij Sonicwall firewall's ingezet.

» Stichting Welzijn Ouderen Bloemendaal

Eigenaar: Overheid
Type: Welzijnsorganisatie

Stichting Welzijn Ouderen Bloemendaal maakt gebruik van en database applicatie die erg traag over een VPN verbinding heen draait.

Om dit probleem het hoofd te bieden hebben wij gebruik gemaakt van Windows Server 2008 en RemoteApp.
RemoteApp zorgt er voor dat de applicatie via een RDP verbinding gestart kan worden. Op deze manier vindt er een minimale vertraging plaats waardoor gebruikers snel kunnen werken.

» Applitech uit Haarlem

Eigenaar: Michael Spaargaren & John de Leur
Type: Ontwerp en productie van verdeelinrichtingen

Bij dit project hebben wij de volgende technologieen gebruikt:

Microsoft Windows Small Business Server 2003
Sonicwall Security Firewall
Levering van werkstations en laptops en switch
WiFi netwerk

Applitech uit Haarlem heeft zijn complete automatisering uitbesteed aan Venema Advies. Applitech is sterk gegroeid de afgelopen jaren en was op zoek naar een oplossing om bestanden veilig op te kunnen slaan. Venema Advies heeft als oplossing hiervoor een Small Business Server 2003 geleverd. Hierdoor kreeg Applitech tevens de beschikking over de mogelijkheid om op afstand middels een VPN verbinding het bedrijfsnetwerk te bereiken. Ook heeft Applitech er voor gekozen om medewerkers vanuit huis te kunnen laten telewerken.

» van Keep/De Issuemakers in Amstelveen

Eigenaar: Mayke van Keep
Type: Issuemakingen Public relations

Bij dit project hebben wij de volgende technologieen gebruikt:

Microsoft Windows Small Business Server 2003
Zakelijke DSL verbindingen t.b.v. internet toegang en site to site VPN
Sonicwall Security Firewall's
Levering van werkstations en laptops en switch.
WiFi netwerk
Website en hosting
Voice over IP centrale

Van Keep/De Issuemakers in Amstelveen heeft zijn complete kantoorautomatisering uitbesteed aan Venema Advies. Venema Advies heeft zodoende een Small Business Server 2003 geleverd. De Small Business Server zorgt ervoor dat bestanden middels Sharepoint technologie worden gedeeld. Ook voor mobiel werken wordt er gebruik gemaakt van de Small Business Server. Door het koppelen van de mobiele telefoons aan de Small Business Server heeft van Keep/De Issuemakers overal beschikking over de e-mail.

Voor de bescherming van het netwerk is gebruik gemaakt van Sonicwall firewall's. Hierdoor wordt al het in- en uitgaande verkeer gefilterd op virussen en spyware.

Verders heeft Venema Advies een voice over IP centrale geplaatst die de telecommunicatie van het bedrijf afhandelt.

» Multiverde B.V. uit de Kwakel

Eigenaar: Wim Verwoert
Type: Import & Export tropische planten

Bij dit project hebben wij de volgende technologieen gebruikt:

Software ontwikkeling in PHP en MSSQL
Microsoft Virtual Server

Multiverde uit de Kwakel heeft zijn logistieke afhandeling geautomatiseerd in een webbased systeem. Venema Advies heeft voor dit project gebruik gemaakt van Microsoft SQL server en PHP. Door de data entry naar het buitenland te verplaatsen worden kosten bespaart. De hedendaagse internet verbindingen laten het toe dat men 24 uur per dag, waar dan ook ter wereld toegang heeft tot het logistieke systeem.

» Monitoring dashboard SCADA en PLC systemen

Eigenaar: De heer Wijker
Type: Noodstroom en Generatoren

Zwart Techniek in IJmuiden heeft ons gevraagd om en monitoring dashboard te ontwerpen waarmee SCADA en PLC systemen over de gehele wereld in de gaten gehouden kunnen worden.

» Hortiflex BV in Haarlem

Eigenaar: Fred Droog
Type: Uitzendbureau

Venema Advies heeft de oude Small Business Server 2003 naar de nieuwe Small Business Server 2008 gemigreerd.

Tevens is er een onderhoudsovereenkomst afgesloten die er voor zorgt dat de kosten inzichtelijk zijn voor de komende jaren. Het beheer kan voor het grootste gedeelte op afstand gebeuren en reistijden naar Haarlem worden zo beperkt.

» Assurantiebedrijf Kooij in Voorschoten

Eigenaar: Rob Kooij
Type: Assurantiekantoor

Venema Advies heeft de Microsoft Small Business Server 2003 naar Microsoft Small Business Server 2008 gemigreerd. Hierbij is de bedrijfssoftware over gezet.

De servers zijn gevirtualiseerd om zo de hardware optimaal te benutten.

» ICT infrastructuur Meldpunt Capelle aan de IJssel

Eigenaar: Jose Grandia
Type: Vervangen infrastructuur Windows 2000 naar Windows 2008

In samenwerking met Centa Automatisering in Hillegom heeft Venema Advies de verouderde infrastructuur vervangen bij het Meldpunt in Capelle aan de IJssel en Krimpen.

Er werd gebruik gemaakt van een Windows Server 2000 zonder Exchange. De externe locaties waren standalone en het beheer moest vereenvoudigd worden.

Wij hebben voor deze organisatie gebruik gemaakt van een Microsoft Windows Small Business Server 2008 en een Microsoft Windows Server 2008 Terminal Server. Beide servers zijn gevirtualiseerd.
Voor de externe locaties hebben we gekozen om gebruik te maken van Wyse Terminals. Zo vind er een centralisatie van gegevens plaats.
Verders heeft de organisatie nu de beschikking over een Microsoft Exchange Server 2007 waardoor er een groot aantal mogelijkheden zijn bijgekomen.

Telewerken behoort nu ook tot de mogelijkheden voor de werknemers. Omdat de meeste mensen niet continu aanwezig zijn op de hoofdlocatie, is het handig dat zij nu vanaf elke willekeurige plek hun email en data kunnen benaderen.

Stichting Het Meldpunt is een non-profit welzijnsorganisatie. Het is dan ook belangrijk dat er effectief om wordt gegaan met de kosten. Door gebruik te maken van de nieuwe Microsoft oplossingen Windows Small Business Server 2008 en Windows Server 2008 is er een verhoging van de productiviteit en een verlaging van de kosten opgetreden.

Over Venema Advies | Sponsoring | Remote Support | Contact | Nieuwsbrief | Sitemap
Copyright © 2004-2014 Venema Advies BV